Известие

Collapse
No announcement yet.

Добавка за теч в радиатора 147 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Добавка за теч в радиатора 147 1.9 JTD

Здравейте,
    след преглед къде ми изтича антифриза се установи, че единствено от водния радиатор има малък теч. За сега ще пробвам с някоя добавка дали ще оправи положението, понеже не е много, а не си струва да се дават 300 лв за радиатор. Бихте ли ми препоръчали някоя, която да е добра, както и колко и къде да сипя. Благодаря!

Аз на няколко пъти съм ползвал такава.

Върши добра работа.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Аз на няколко пъти съм ползвал такава.

Върши добра работа.
      Това е официалната добавка на СК "Градски транспорт" в София. Проверено!
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Да уточня някои неща, понеже четох и някои доста негативни мнения за тези добавки.

Главния ми проблем е, че антифриза тече. Предполага се, че е от водния радиатор. Парно си имам, климатик, всичко е наред, освен това, че просто антифриза ми се губи някъде, а и че при дъжд стъклата се запотяват много повече от нормалното. Днес я бях закарал при познат майстор да я погледне и каза, че проблемът според него е от водния радиатор понеже там има леко омаслено и мисля да пробвам с добавка, за това искам да питам струва ли си или щом всичко по другите неща е наред да си карам така.

Comment

Това, че ти се запотяват стъклата повече от нормалното би могло да означава, че пробивът е в радиаторчето на парното. С какво темпо се губи антифризът?

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Днес първо там провери и всичко е наред. Ами последния път сипах както трябва между min и мах покарах я градско 20-30 км и на сутринта на студен двигател бе около 1 пръст под минимума. След това вече започва да се губи с далеч по-малки темпове, но по думите на майстора ми всичко в парното е наред.

Comment

Аз съм ползвал такава каквато продават на ЛукОйл, мисля че беше около 10лв. Имах много малък теч точно зад перката, и пръскаше само като много загрее колата, повече от година не се е обаждал.
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
              DUCATI Monster
              Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

Първоначално публикувано от MJ23 Покажи съобщение
                Здравейте,
                след преглед къде ми изтича антифриза се установи, че единствено от водния радиатор има малък теч. За сега ще пробвам с някоя добавка дали ще оправи положението, понеже не е много, а не си струва да се дават 300 лв за радиатор. Бихте ли ми препоръчали някоя, която да е добра, както и колко и къде да сипя. Благодаря!
                BARDAHL-Additivo turafalle radiatore Stop Leak-за да не те боли глава после !
                Също на AREXONS-Additivo turafalle radiatore
                Продава се и в България !
                И двете са течни по 300 ml
                А не някаква смешка от 20 гр !!!!
                Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:26.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                sigpic

Comment

Благодаря, а къде и в какво съотношение трябва да ги сипя? Спрял съм се и аз на Bardahl.

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                    BARDAHL-Additivo turafalle radiatore Stop Leak-за да не те боли глава после !
                    Също на AREXONS-Additivo turafalle radiatore
                    Продава се и в България !
                    И двете са течни по 300 ml
                    А не някаква смешка от 20 гр !!!!
                    Тази 20 грамовата "смешка" е прахообразна и последният път, когато я ползвах успя да запуши пробив в прегоряла гарнитура на главата, без при това да има никакви негативни странични ефекти.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря, а къде и в какво съотношение трябва да ги сипя? Спрял съм се и аз на Bardahl.
                      http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4295
                      Там е обяснено колко и как ! Успех
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                      sigpic

Comment

С риск да се изложа малко... къде да го налея, понеже не съм наясно - радиатора и къде е отвора или в съда с антифриза? Благодаря!

Comment

С риск да се изложа малко... къде да го налея, понеже не съм наясно - радиатора и къде е отвора или в съда с антифриза? Благодаря!
                          В разширителния съд с синята капачка
                          Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:26.
                          sigpic

Comment

Аз съм използвал туй чудо. Спаси ме за 4месеца и после текна, както си знае. Добре, че беше пред блока.
                            Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Здравейте,
                              Е що не си купиш един радиатор, ами ще се занимаваш с ТНТМ-та? По-добре радиатор секънд хенд, отколкото някакви алуминиеви стружки.
                              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Working...
                              X